Pienpanimot Hyvinkään Olutfestareilla

Fiskarsin panimo

Fiskarsin Panimo (entinen Rekolan Panimo) Fiskarsin-Panimoon perustettu 2012 maukkaiden ja erilaisten oluiden valmistamiseksi oikeista luonnon raaka-aineista. Fiskarsin Panimo keskittyy oluen makuun ja ruokien makumaailmojen yhdistämiseen. Makumaailmoja haetaan mallaspohjasta ja erikoisista hiivoista sekä tietenkin maanläheisestä maustamisesta, kuten kuusenkerkän käyttämisestä oluessa. Panimon repertuaarissa on yli kymmenen erilaista olutta, joista tunnetuimpia ovat kuusenkerkkäolut Metsän Henki, inkivääri-vehnäolut Kesäkolli ja vahvemmat Munkintie sekä Paavin Polku.

VASP (Vakka-Suomen Panimo)

Vakka-Suomen PanimoVuonna 2008 toimintansa aloittanut Vakka-Suomen Panimo on Uudessakaupungissa sijaitseva, laadukkaita erikoisoluita tuottava pienpanimo, joka tarjoaa oluen ystäville kotimaisesti tuotettuja, makuaistia hiveleviä erikoisoluita. Oluet valmistetaan aidoista raaka-aineista, ilman säilöntä- ja lisäaineita. Panimo on lyhyessä ajassa tuonut yli 40 erityyppistä olutta rikastuttamaan suomalaista olutkulttuuria. Vakiovalikoiman oluiden lisäksi tuotannossa on erilaisia kausioluita sesongin mukaan.

Fat Lizard Brewing Co.

Fat Lizard Brewing Co.Fat Lizard Brewing Co. on erikoistunut raikkaisiin, helposti juotaviin oluihin, joten se soveltuu hyvin myös aloittelevalle oluenjuojalle. Fat Lizardin käsityönä valmistetut oluet kuuluvat Suomen parhaimmistoon, suosituimpia panimon juomista ovat American Pale Ale- ja Indian Pale Ale -tyyppiset oluet. Panimo on kasvanut pikkupanimosta lyhyessä ajassa keskisuureksi ja saanut myös palkintoja työstään: Fat Lizard on voittanut mm. Suomen parhaat oluet -kilpailussa amerikkalaistyylisen vaalean alen kategorian.

Olarin Panimo

Olarin PanimoOlarin Panimo on vuonna 2015 perustettu pienpanimo, jonka oluet ovat saavuttaneet jalansijaa varsinkin pääkaupunkiseudulla. Pintahiivaoluihin keskittyvä panimo valmistaa käsityöoluita, joissa humalasekoituksia on käytetty rutkasti. Panimon esikoinen, Area 21 IPA, on voimakkaasti viidellä lajikkeella humaloitu, hedelmäinen Indian Pale Ale. Oluiden nimi, Area 21, yhdistyy suoraan Olarin alueen postinumeroon.

Radbrew

RadbrewSyksyllä 2014 perustettu post-apocalyptinen pienpanimo Varsinais-Suomessa. Intohimolla ja ammattitaidolla pantua tuoretta käsityöläisolutta omalla tvistillä. Rad­brew:llä on IPA/APA-sarja, jonka oluiden nimet tulevat Yhdysvaltojen tekemistä ydin­kokeista: Sandstone, Crossroads, Ranger… Jokaiseen uuteen olueen pyritään saamaan jotain, joka myös kuvaa nimeä. Esimerkiksi Teapot-nimiseen olueen on lisätty mukaan teetä.

Maku Brewing

Tunteita herättävä olut syntyy sekoittamalla laadukkaita raaka-aineita sopivassa suhteessa ehyeksi kokonaisuudeksi. Tällä reseptillä syntyi myös Maku Brewing,  vuonna 2014 perustettu kotimainen pienpanimo Tuusulasta. Maku Brewing on intohimosta syntynyt käsityöpienpanimo, jonka juttu on levittää hyvää fiilistä ja hyvää olutta ihmisille.

Takatalo & Tompuri Brewery

Takatalo & Tompuri Brewery on Virolahdella sijaitseva pienpanimo. Panimossa käytettävät raaka-aineet tulevat omilta pelloilta ja vesi omasta kaivosta. Pienpanimossa tehdään Kaski-olutta, joita on neljää eri laatua: kauraporter, kylmäsavulager, pils ja ruislager. Laadukkaasta ja korkealuokkaisesta raaka-aineista pantu olut on makumatka esi-isien juurille, jotka aikoinaan metsät pelloiksi kaskesivat. Aina on pantu.